Archive for the ‘ikan keli’ Category

h1

0102651849 –>NOMBOR PENIPU!!! JGN WT DEAL PAPE NGN NO NIH!!

May 6, 2010

Nampaknye bukan aku sorg jer dh terkena ngn mamat nih… yang CELAKA tu, baru2 ni aku dpt lagi msg dri mamat ni nk jual ikan.. Aku nk bgtau sape2 yg belum terkena.. mamat ni mula2 akan hantar msg cakap dia ada supply benih ke, keli matang ke ngn harga yang boleh dikategorikan murah.. kt aku dia ckp kolam dia kt melaka.. sg. udang kalu x silap.. siap bg salam dalam msg tu.. tp aku rase dia ni kafir!! aku mula2 x layan gk.. tp 3 kali msg dia tukar, makin lama harga makin murah.. bila dh minat, aku kol tnye cmne ape sume.. pastu dia mintak deposit.. hah..tu yg terkena aku.. mmg sial laa,aku lak time tuh stok tgh ciput.. mmbe2 pn xdpt nk support,so terpaksa laa.. tau2 kne tipu daa..

Tp aku rase mamat ni akan tukar nombor tpon len.. coz sblm nombor ni kuar, aku ada dpt gk msg ayat lbih kurang.. tp dari no 016.. so, sape2 ada info boleh lah letak kt blog ni k?

Advertisements
h1

NAK BELI IKAN…

April 19, 2010

Kepada sesiapa yang ada ikan banyak tapi xde market boleh la bagitau… samada tilapia mahupun keli.. tapi harga xleh nk demand sangat laa.. maklum la.. nk tolong korang tp xde sape nk tlg aku… isk..isk.. kalu nk deposit2 mintak mahap jer laa, aku dah terkena.. kalu sape2 kenal no tpn ni bgtau aku.. 0102651849.. memang celaka!! aku nk tlg, last2 kne kapur….

Ikan keli bagi makan perut ayam 100% pun xksah.. jgn benda2 haram sudah, coz kita sndri pn mkn ayam,so x salah ikan pn mkn ayam.. ye x? tp harga lg laa xleh demand.. so, kalu ada sape2 yang btul2 jujur dan ingt akhirat.. nk long term bisnes ngn aku.. boleh laa tgal kan comment atau sms aku..

INGAT!!: SEKARANG BOLEH LAA TERLEPAS.. AKHIRAT SENDIRI TANGGUNG AA..

Wassalam & selamat maju jaya!

h1

NAK NAIK LAGI….

July 12, 2009

Aiseh.. gilo aa cmni.. pallet ikan nk naik harga lagi.. kurg2 pn dlm RM2 sebeg.. mampuih den.. hehehehe… so, skrg ni ktorg tgh wt RnD wt pallet sendiri.. ada mmber dh jd dh pallet dia.. sape2 nk order boleh laa.. harga RM47, kalu amik 30-50 beg harga RM46.. 51 beg ke atas boleh laa RM45.. gambar pallet ni aku akn upload x lme lg..

h1

BENIH..

June 27, 2009

ANDA PERNAH BELI BENIH KELI?
TAPI HAMPIR 50% MATI DALAM TEMPOH SEMINGGU?
SAIZ TIDAK MENEPATI APA YG DIJANJI?

Sesiapa nk beli benih ikan yg berkualiti boleh dptkn dri kami..

h1

NAK IKAN…

June 27, 2009

Pada sesiapa yg dh start projek dan nk jual ikan keli korang, boleh lah tinggalkan alamat, kontek no ngn harga yg korang boleh bg k? Nnt aku akan kol.. tp nk ikan keli 100% pallet dan saiz lbih kurg 5-6 ekor sekg..

tima kasih & salam sukses!!

h1

TO IKAN KELI @ RIZALHJBHASIR

June 2, 2009

Ok.. masalah yg tuan hadapi ni boleh dielakkan.. sbb utama JANGAN cmpur bioenzim ngn air paip.. ni PENTING.. coz ini akan menyebabkan reverse-effect.. drpd tuan ingt jd air berkualiti, dah jd racun untuk ikan2 tu..

*IHSAN DARI SIFU SAYA: EN. WAZIE…

h1

RESPON…

June 2, 2009

Salam sume…

Ada yang complaint xdpt jwpn yg memuaskan sari blog ni.. so, lepas ni sape2 yg ada soalan, akan dijawab pd posting seterusnya.. ok? mgkin ada yg letak emel x aktif.. so, 2 yg x dpt reply kot.. x pun coz x tgk kt comment..

TQ..